13 Kasım 2011 Pazar

Yurtdışı Seyahat için İpuçları - 7

Gideceğiniz yer belli oldu,  öncesinde yapmanız gereken herşeyi tamamladınız ve sıra gezilecek yerleri ve gezi planınızı oluşturmaya geldi.
  • Eğer 3-4 günlük bir gezi süreniz varsa mutlaka görülmesi  gereken ilk 10 yeri listenizin en başına alın.  Vaktiniz kalırsa diğer yerleri de görebilirsiniz...
  • Hava durumuna göre de gezeceğiniz yerleri belirlemelisiniz.  İleri tarihli hava durumunu kontrol ederek havanın kapalı/yağmurlu olduğu zamanlarda vaktinizi müzeleri dolaşmaya ayırmalısınız. Özellikle kış mevsiminde yapılan gezilerde güneş erken battığı için gün ışığından maksimum faydayı sağlamak gerekiyor. Yazın ise alabildiğince vakit sizin..Akşam 9-10'a kadar gezin gezebildiğiniz kadar.
  • Bir çok ülkede ulaşım ağı çok gelişmiş durumda.Özellikle tarihi ve turistik noktalara çok kolay ulaşım sağlayabilme imkanı bir çok ülkede bulunmaktadır. Havaalanında turizm bürolarından hem harita hem de metro/tramvay haritasına ulaşabilirsiniz. Otobüs/Tramvay/Metrolarda günlük yada bir kaç günlük sınırsız ulaşım hakkı tanıyan pass kartlar alarak rahat ulaşım sağlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder